Co můžeš očekávat na tvé první hodině CrossFitu?

Jan Trlida | 8. 9. 2024
briefink u tabule

Vítej na tvé první hodině CrossFitu!

Můžeš být nervózní, a to je normální. Uvidíš pohyby, které jsi nikdy předtím nedělal/a, lidi provádějící mnoho různých variant cvičení a na konci spoustu fandění a placáků nebo kopýtek pěstí.

Ale to je jen začátek tvé vzrušující CrossFit cesty. Setkáš se s novou komunitou lidí, kteří ti všichni fandí, abys dosáhl/a svých fitness cílů, a časem začneš zjišťovat, jak silné může být tvé tělo.

Než tedy skočíš do své první hodiny CrossFitu, zde je vše, co bys měl/a očekávat a jak se připravit.

Co s sebou?

Vše, co si potřebuješ vzít na svou první hodinu CrossFitu, je láhev s vodou, pohodlné cvičební oblečení a relativně ploché boty do tělocvičny. Veškeré další vybavení, které můžete ke cvičení potřebovat, ti poskytne sama tělocvična.

Rezervuj si místo na lekci

Každá CrossFit tělocvična bude mít rozvrh hodin po celý den od časného rána do večera. Většina tělocvičen omezuje své lekce počtem lidí, aby bylo zajištěno, že trenér může věnovat individuální pozornost každému na ní, takže je důležité, aby sis zarezervoval/a své místo před příjezdem. V CrossFit Olomouc máme maximální počet účastníků lekce 10 a své místo si můžeš rezervovat přes rezervační systém. Po vytvoření registrace získáváš ihned 1 vstup zdarma na lekci CrossFit.

Nezapomeň dát tělocvičně vědět, že je to tvá první hodina, protože každá tělocvična má jiný proces začleňování. Napiš třeba dopředu na email info@crossfitolomouc.com.

Ukaž se brzy

Budeme rádi, když dojdeš dřív o 10-15 minut před lekcí, ať máme čas se seznámit, ukázat ti, kde jsou toalety, cvičební prostor atd.

Před začátkem lekce se představ svému trenérovi a dej mu vědět, že toto je tvá první CrossFit lekce. Provede tě celou lekcí a zodpoví případné dotazy. Trenéra u nás poznáš ihned podle trika s nápisem coach.

Pokud máš nějaké zranění, dej mu vědět, aby mohl tvůj trénink vhodně upravit.

CrossFit lekce je hodinová skupinová lekce pod vedením trenéra . Typická lekce vypadá takto:

Stručný popis u tabule — Na začátku hodiny bude skupina posedávat kolem tabule. Trenér promluví o cvičení, pohybech v něm, zamýšleném stimulu – účelu tréninku a jakou úroveň intenzity má vyvolat – a nápady na škálování. Samozřejme se dobře naladíme a uvolníme.

Nedělej si starosti, pokud nerozumíš pohybům uvedeným na tabuli. Trenér vás provede pohyby během briefingu u tabule. Tvá první hodina se zaměří na osvojení techniky pohybu, používání dřevěné násady nebo velmi lehké činky pro jakékoli pohyby s činkou a přizpůsobení ostatních pohybů tvé aktuální kondici a schopnostem.

briefink u tabule

Rozcvička — Trenér provede skupinu rozcvičkou, aby se připravila na trénink.

Cvičení dovedností – Trenér povede skupinu nácvikem dovedností, které se obvykle týkají pohybů, které se objeví později ve workoutu.

Tréninková příprava — Každý si nachystá vybavení nezbytné k provedení workoutu, jako je činka nebo veslařský trenažér.

Cvičení — Trenér spustí hodiny a všichni cvičí společně.

Úklid – Po skončení tréninku si sportovci navzájem dávají pěsti a placáky, utírají a uklízí své vybavení a sejdou se zpět u tabule, aby si zapsali skóre.


Na konci hodiny se znovu sejdete u tabule, abyste si zapsali své skóre workoutu. Může to být buď čas, kdy jste skončili s tréninkem, kolik opakování jste dokončili, nebo váha na čince.

CrossFit je měřitelný, pozorovatelný a opakovatelný. Skóre používáme ke sledování naší kondice v průběhu času, takže až příště odjedeš stejný trénink, uvidíš svůj pokrok.

Toto je tvoje první lekce, takže si nemusíš dělat starosti s porovnáváním skóre s ostatními sportovci. Toto je tvůj výchozí bod!

Velkou součástí CrossFitu je komunita . Trenér tě představí ostatním na lekci. Všichni si pamatují, jak poprvé vešli do CrossFit tělocvičny, a mohou ti pomoci aklimatizovat se na hodinu.

Toto je také tvá možnost poznat komunitu tělocvičny, abys zjistil/a, zda je pro tebe to pravé.

CrossFit je těžký. Nebudeme to cukrovat. Ale právě to ho dělá tak posilujícím. Brzy budeš moci dělat věci, o kterých jsi si dříve nemyslel/a, že je dokážeš. Jednoho dne se budeš moci postavit na ruce do stojky, vylézt na lano nebo si dokonce dát první shyb.

Ale to se nestane přes noc.

Využij svou první hodinu k tomu, abys ochutnal/a CrossFit, dozvěděl/a se více o tvé nové tělocvičně a bavil/a se. Časem se dozvíš více.

Nyní, když jsi zažil/a svou první hodinu CrossFitu, je čas zvážit přihlášení na kurz pro začátečníky! Pokud se ti lekce v této pobočce líbila, trenéři ti pomohou provést další kroky.

Adresa

Šlechtitelů 695

Olomouc

779 00

Telefon

(+420) 776 188 819

Spolupracujeme

©Copyright 2024 CrossFit Olomouc Affiliate s.r.o.
Můžete nás sledovat na
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram